Een bestekset voor 4 personen

Onmisbaar in de keuken; een bestekset! Als je wel eens vrienden of familie uitnodigt om te komen eten is het fijn om een chique setje te hebben. Je maakt er meer indruk mee, maar ook is het een goede investering voor je eigen keuken. Het gaat namelijk lang mee als je een bestekset van goede kwaliteit koopt.

Waar bestaat een set uit?

Een bestekset bestaat meestal uit tafelmessen, tafel lepels, tafelvorken en koffielepels. Bij het aanschaffen van een set is het goed om te bedenken hoeveel bestek je nodig hebt. Bestaat je gezin uit 2 of 3 mensen? Dan schaf je een bestekset 4 personen aan. Mocht je doorgaans veel bezoek krijgen van familie of vrienden, kan het verstandig zijn om een groter set te kopen. Meer bestek op voorraad hebben is dus verstandig. Anders moet je namelijk iedere keer na een maaltijd afwassen, omdat je schoon bestek nodig zult hebben.

Het materiaal

Welk materiaal je kiest, hangt van je persoonlijke keuze af. Maar let er wel op dat het materiaal wel wat zegt over de kwaliteit. Het is geen kleine investering, waardoor je zeker wilt zijn dat het lang meegaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor koper bestek. Deze geven een extra fijn sfeer aan tafel met je visite. Een bestekset van koperkleur zal je niet vaak zien. De meeste mensen hebben een zilveren of gouden bestekset.

Hoe dek je de tafel correct?

Nadat er heerlijk gekookt is mag de tafel gedekt worden! Hoe de dit? Om te beginnen zet je de borden recht voor de stoel neer. Eerst zet je een onderbord neer en daarboven nog één of twee kleinere borden. De kleinste bord is bedoeld voor het voorgerecht. Vervolgens kun je het bestek leggen. Dit doe je van buiten naar binnen. Het bestek dat eerst nodig zal zijn, leg je aan de buitenkant. Links leg je de vorken naar. Aan de rechterkant de messen en lepels.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Supermarktactueel.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart